Ook in zijn Kiek op de Wiek kijkt Sander terug op een goede jaarwisseling.
Ook in zijn Kiek op de Wiek kijkt Sander terug op een goede jaarwisseling. Foto: Aangeleverd.

Burgemeester De Rouwe dik tevreden met verloop jaarwisseling

Algemeen

KAMPEN - Burgemeester Sander de Rouwe is dik tevreden met het verloop van de jaarwisseling. “2024 is in Kampen, veilig, stralend en saamhorig begonnen”, aldus de burgemeester in een reactie aan deze krant.

“Onze gemeente heeft een prachtige viering achter de rug. Het eerste immateriële erfgoed jaar voor het carbidschieten zorgde voor een gouden randje in een vrijwel vlekkeloze overgang naar 2024. Mensen waren overal, en de gehele dag, prettig en goed aanspreekbaar. En bij een enkele melding van ervaren overlast paste mensen zich direct en goed aan.”

Op facebook plaatste De Rouwe zijn wekelijkse Kiek op de Wiek (Foto bij dit artikel). Hij schreef hierbij het volgende: Een vreugdevolle ronde door de gemeente. Van Grafhorst (zaterdag), naar Wilsum, IJsselmuiden en door naar Kampen. Ontmoeting, carbidschieten & gezelligheid. Overal was het dik voor elkaar. Dank contactpersonen, dorpsbelangen, Schuttersgilde, politie, boa’s en medewerkers gemeente Kampen.

De Rouwe is ook tevreden over het verloop van de campagne waarbij opgeroepen werd geen vuurwerk in het park af te steken om zo rekening met de dieren te houden. “Deze campagne en nieuwjaarseditie is zonder meer voor herhaling vatbaar.” Lees hier meer over deze campagne.

Ook de brandweer kijkt terug op een beheersbare jaarwisseling. De brandweer in IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 8.00 uur 47 keer uitgerukt voor incidenten. De brandweer spreekt over een goede sfeer. In Raalte, Diepenveen en Zwolle werd de brandweer ingezet op enkele grotere woningbranden. Daarnaast waren er enkele kleine branden in onder andere containers.

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47