Stadsbuurtbus brengt bezoekers naar Sail Kampen

KAMPEN - De Stadsbuurtbus Kampen - lijn 510 - brengt bezoekers naar Sail Kampen. Van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april 2024 is er daarom een uitgebreide dienstregeling. De buurtbus rijdt op de vrijdag en zaterdag tot na middernacht. Op maandagavond rijdt de buurtbus langer door en op zondag wordt er ook gereden. Reizen kan met OV-chipkaart, via OV-pay of door een los kaartje te kopen bij de chauffeur. 

De Stadsbuurtbus rijdt vanaf station Kampen Zuid naar de binnenstad van Kampen. Uitstappen voor Sail kan het beste bij de tijdelijke halte op de IJsselkade. Ongeveer ter hoogte van Het Oorgat. Vanaf daar loopt men in ongeveer 5 minuten naar het centrum van Kampen.
De bussen rijden als volgt: vrijdag 29 maart van 6:18 tot 00:42 (laatste vertrek van het Sail-terrein 00:30); zaterdag 30 maart van 9:48 tot 00:42 (laatste vertrek van het Sail-terrein 00:30); zondag 31 maart van 9:48 tot 20:12 (laatste vertrek van het Sail-terrein 20:00); maandag 1 april van 9:48 tot 23:12 (laatste vertrek van het Sail-terrein 23:00).
Tijdens Sail rijdt de buurtbus langs alle haltes die in de gewone dienstregeling ook bediend worden. Zo kunnen inwoners van Kampen ook gemakkelijk naar Sail. Let op: de grote stadsbus van EBS, lijn 11, rijdt tijdens Sail een andere route. Dit komt omdat deze bus vanaf station Kampen over de IJsselkade moet rijden waar Sail plaatsvindt. Overstappen vanaf de buurtbus op deze lijn bij de Polikliniek of het gemeentehuis is daardoor niet mogelijk. Wel kan men overstappen bij de halte Lovinkstraat.

Zangavond

KAMPEN - Vrijdagavond 10 mei wordt er een psalmzangavond gehouden in de Buitenkerk. Sander van den Houten begeleidt de zang op het orgel en ds. D.J. Budding opent en sluit de bijeenkomst.

Twee jaar geleden was er in de Buitenkerk een soortgelijke bijeenkomst. De organisatoren zijn hierna meer zangavonden gaan organiseren, onder de naam ‘Samen zingen in lijn met Calvijn’.
Aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij. Collecte voor de onkosten. Meer informatie op www.inlijnmetcalvijn.nl.

De Stadskazerne

De Stadskazerne werd in 1851-1853 gebouwd als Van Heutszkazerne. Het was toen de uitbreiding van de ‘stadscaserne' die hier al stond. Van 1978 tot en met 2003 hadden verschillende academies hun intrek in het gebouw. De kunstacademie vanaf 1978 en vanaf 1981 de School van Journalistiek. Deze laatste vertrok in 1989 naar Windesheim in Zwolle. In 2003 vetrok ook de kunstacademie, waarna het pand tot 2011 leegstond. Toen begon de restauratie die in 2016 gereed was. Vanaf dat moment namen de huidige instellingen hun intrek in het pand.In het pand aan de Oudestraat werken verschillende initiatieven samen onder de naam De Stadskazerne. Het huisvest de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, een depot van het Stedelijk Museum Kampen, RTV IJsselmond, Historische vereniging Jan van Arkel, Stichting Tourist Info Kampen en de stadsarcheoloog heeft er een plek.