Dudok Quartet Amsterdam
Dudok Quartet Amsterdam Foto: Wouter Nooitgedacht

Kampen in teken van muziekfestival ‘Dudok Muziekdagen’

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Van 16 tot en met 19 mei wordt in Kampen de eerste editie van de Dudok Muziekdagen gehouden. Dit nieuwe festival, georganiseerd door het befaamde Dudok Quartet Amsterdam, nodigt bezoekers uit om de veelzijdige wereld van kamermuziek te verkennen, geïnspireerd door het thema ‘Thuis’.

Met een zeer divers programma brengt het festival topmusici samen, waaronder Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein. Zij zullen onder andere het podium delen met het Dudok Quartet in een reeks van vier ‘Thuis’-concerten die elk een andere interpretatie van ‘thuis’ bieden. 

Het programma biedt onder andere een interactieve Sing Along met contra-alt Hilary Summers en een meditatieve yogasessie onder livemuziek met werk van Olivier Messiaen, gespeeld op het beroemde Hinsz-orgel in de Bovenkerk. Voor de jonge bezoekers zijn er concerten die kinderen op speelse wijze kennis laten maken met de wereld van muziek. De vier ‘Thuis’- concerten, samengesteld de leden van het Dudok Quartet, brengen elk een eigen kijk op het thema thuis. De diverse concerten vinden plaats op iconische locaties door heel Kampen: van de intieme Sint Annakapel tot de majestueuze Bovenkerk, elk met zijn eigen charme en akoestiek, perfect passend bij de muzikale uitvoeringen. Voor meer details over de Dudok Muziekdagen, inclusief het volledige programma en informatie over ticketverkoop, bezoek www.dudokmuziekdagen.nl

Dudok Quartet Amsterdam
Het Dudok Quartet Amsterdam staat wereldwijd bekend om hun vernieuwende en expressieve benadering van kamermuziek. Dit ensemble heeft zowel nationaal als internationaal lof geoogst voor hun dynamische uitvoeringen en diepgaande interpretaties. Met de lancering van de Dudok Muziekdagen breidt het kwartet hun artistieke horizon uit en zetten zij zich in om de rijke tradities van de kamermuziek op een vernieuwende wijze te delen met een breed publiek.